Ana Sayfa
Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Özel yetenek sınavına girecek engelli / özel gereksinimli bir aday öğrenciyim. Sınav süreci için talep ettiğim uyarlamaları size nasıl bildirebilirim?

Engel / özel gereksinim durumunuza göre sınavlarda ihtiyaç duyduğunuz uyarlamaları, engelli olduğunuzu gösteren raporunuz ile birlikte Koordinatörlüğümüze iletmeniz durumunda gerekli tedbirler alınacaktır.

Sakarya Üniversitesi'ne yerleşmek üzere yüksek lisans / doktora bilim sınavlarına girecek engelli / özel gereksinimli bir aday öğrenciyim. Talep ettiğim uyarlamaları size nasıl bildirebilirim?

Engel / özel gereksinim durumunuza göre sınavlarda ihtiyaç duyduğunuz uyarlamaları, engelli olduğunuzu gösteren raporunuz ile birlikte Koordinatörlüğümüze iletmeniz durumunda gerekli tedbirler alınacaktır.

Sakarya Üniversitesi lisans ve önlisans programlarında engelli öğrenciler için ayrılmış kontenjanlar bulunmakta mıdır?

Üniversitemiz önlisans ve lisans programlarında, özel yetenek sınavıyla öğrenci alan programlar haricinde  engelli öğrenciler için ayrılmış kontenjanlar bulunmamaktadır. Özel yetenek sınavları ile ilgili daha fazla bilgi almak için ilgili birimlerin web sayfalarını takip edebilirsiniz.

Sakarya Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora programlarında engelli öğrenciler için ayrılmış kontenjanlar bulunmakta mıdır?

Engeli bulunan öğrenciler sadece tezli yüksek lisans programları için özel şartlı öğrenci kontenjanından faydalanabilmekte olup kontenjan belirlenen programlardan olmak üzere her yarıyıl iki öğrenci ile sınırlıdır. Özel şartlı öğrenci başvuruları başvuru takviminde belirlenen süre içinde “Özel Şartlı Öğrenci Başvuru Formu” ile alınır. Özel şartlı başvuru usulü dışında engelli öğrenciler için ayrılmış bir kontenjan bulunmamaktadır.

Engelli bir öğrenciyim. Bilgilerimi size nasıl iletebilirim?

Engeli / özel gereksinimi bulunan öğrencilerimiz, web sayfamızda bulunan iletişim bilgilerimiz aracılığıyla engelli olduklarını gösteren ve yetkili hastanelerden alınan raporları ile kişisel ve iletişim bilgilerini bizimle paylaşabilir, bu sayede talep ettikleri uyarlamaların takibini sağlayabilirler.

Engelli bir personelim. Bilgilerimi size nasıl iletebilirim?

Engeli / özel gereksinimi bulunan Üniversitemiz personeli, web sayfamızda bulunan iletişim bilgilerimiz aracılığıyla engelli olduklarını gösteren ve yetkili hastanelerden alınan raporları ile kişisel ve iletişim bilgilerini bizimle paylaşabilir, bu sayede talep ettikleri uyarlamaların takibini sağlayabilirler

Ders ve sınavlarda uyarlamalardan yararlanmak istiyorum. Bu uyarlamaları nasıl talep edebilirim?

Talep ettiğiniz eğitim-öğretim ve sınav uyarlamalarını engelli olduğunuzu gösteren raporunuz ile birlikte Koordinatörlüğümüze bildirebilirsiniz. Ayrıca, ilgili dersten sorumlu olan öğretim elemanları ile görüşme yaparak talep ettiğiniz uyarlamaları kendilerine bildirmeniz tavsiye edilmektedir.

Engellilik ile ilgili bir sosyal sorumluluk / araştırma projesi fikrim var. Bana nasıl destek olabilirsiniz?

Projeniz ile ilgili fikir veya danışmanlık almak, projenin hedef kitlesi olan engelli / özel gereksinimli bireylere ulaşmak, projenizin farklı yönlerden gelişmesi konusunda desteklenmek gibi amaçlarla Koordinatörlüğümüze ulaşabilirsiniz.

Koordinatörlük ile paylaştığım sağlık / özel gereksinim bilgileri öğrencilerin siciline işletilmekte midir?

Hayır; öğrencilerin özel gereksinim bilgileri sadece yapılacak faaliyetlerin özel gereksinimli öğrencilerin durumlarına göre uyarlanması amacıyla kullanılmakta ve öğrencilerin sicillerini etkilememektedir.

Engelli öğrencilere ders muafiyeti uygulanmakta mıdır?

Hayır; özel gereksinimli öğrencinin durumu nedeniyle almasının mümkün olmadığının tespit edildiği dersler için öğrencinin başvurması halinde dersin eşdeğerinin verilmesi, eşdeğer dersin bulunmaması durumunda almak zorunda olduğu dersten öğrencinin başarılı olabilmesi için özel program ve teknikler kullanılarak uyarlama yapılması sağlanır.

Engelli / özel gereksinimli öğrencilere herhangi bir burs sağlanmakta mıdır?

İhtiyaç içerisinde olduğu tespit edilen engelli / özel gereksinimli öğrencilerimiz, üniversitemiz ve diğer STK burs imkânlarından yararlanmaları ve üniversitemizde kısmi zamanlı çalışmaları konusunda desteklenmektedir.

Etiketler :

engelli,

özelgereksinim,

türkiye,

sakarya,

sakaryaüniversitesi,

engelsizsaü,

engelsizyaşam,