Duyurular
Görme Engelli Öğrencilerimiz İçin Tanışma ve Oryantasyon Toplantısı Güzergah Tarifi

Görme Engelli Öğrencilerimiz için Tanışma ve Oryantasyon Toplantısı Güzergah Tarifi

Görme engelli öğrencilerimiz için erişilebilir iki farklı güzergah belirlenmiş, detaylı bir anlatım ile Personel Yemekhanesinin alt tarafında bulunan Personal lokaline rahat bir şekilde ulaşmaları hedeflenmiştir.

Rektörlük Binası- Personel Lokali Güzergahı

• Rektörlük binasına sırtınızı verin ve sağ tarafa (saat 3 yönü) dönün ve 4-5 metre ilerleyin.
  • Araba yolu dört yol ağzı başlamaktadır, arabalar geçebilir dikkatli olun ve saat 12 yönünde düz bir şekilde 20-25 metre ilerlemeye devam edin.
  • 1.Kaldırıma vardınız. Sağ tarafınızda (saat 3 yönü) ağaç gövdesi bulunmaktadır. Saat 12 yönünde toplam 80 metre ilerlemeye devam edin. Yürürken sağ tarafınızda (saat 3 yönü) 1. Ağaç dalı, 2. Ağaç gövdesi, 3. Ağaç gövdesi ve 4.ağaç gövdesini geçmiş olacaksınız.
  • Sol tarafa (saat 9 yönü) doğru dönün ve kaldırımdan inip 4-5 metre yürüyerek karşıya geçin. Yoldan arabalar geçebilir dikkatli olun.
  • 2. Kaldırma vardınız. Hemen saat 12 yönünde 2-3 metre yürüdükten sonra merdivenler başlamaktadır. Sağ tarafınızda (saat 3 yönü) demir trabzanlar bulunmaktadır.
  • Burada toplam 9 merdiven basamağı vardır.
  • Basamakları indikten sonra saat 12 yönünde 15 metre ilerlemeye devam edin.
  • Kaldırım bitmektedir ve araç yolundasınız, arabalar geçmekte olabilir ya da park halinde araba bulunabilir lütfen dikkatli olun.
  • Saat 12 yönünde 2-3 metre ilerleyin sonrasında 2. Kaldırım başlamaktadır.
  • Sol tarafınızdan (saat 9 yönü) dönerek 30 metre yürüyün. Sağ tarafınızda (saat 3 yönü). 4 metre yürüdükten sonra merdivenler başlamaktadır.
  • Merdivenlerin her iki tarafında da yarım beton duvar mevcuttur ve aralığı 6-7 metredir.
  • Merdiven yaklaşık 1.5-2 metre geniş merdiven basamaklarından oluşmaktadır. Toplam 24 basamak bulunmaktadır.
  • Merdivenlerden indikten sonra saat 1 yönünde 5-6 metre ilerleyin ve 1. Bina kolonu ile karşılaşacaksınız.
  • Saat 12 yönünde 3-4 metre yürümeye devam edin ve 2.Kolon ile karşılaşacaksınız.
  • Saat 12 yönünde 6-7 metre yürüyün ve 3. Kolon ile karşılaşacaksınız.
  • Saat 12 yönünde 1-2 metre daha ilerleyin, sağ tarafınızda (saat 3 yönü) 3 metre ilerinizde Personel Lokali Kapısı bulunmaktadır.

İnşaat Mühendisliği M8 Binası- Personel Lokali Güzergahı

• İnşaat Mühendisliği M8 binasına sırtınızı dönün.
  • Bulunduğunuz kaldırımdaki engelli rampasının tam önünüzde (saat 12 yönü) olacak şekilde durun.
  • Ve sol ön çapraza (saat 10 yönü) doğru 3-4 adım ilerleyin. Sol tarafınızda (saat 9 yönü) orta boy çöp kutusu var dikkat edin.
  •  Saat 12 yönünde 15-20 metre kaldırım üzerinden ilerleyin. Sağ tarafınızda (saat 3 yönü) park edilmiş arabalar olabilir.
  • Tam sağ çaprazınızda (saat 1 yönü) ağaç gövdesi ile karşılaşacaksınız. Kaldırım yolunu biraz işgal etmektedir. Ayrıca bulunduğunuz kaldırım bitmekte ve 2. Kaldırım başlamaktadır. Yerdeki tümseğe dikkat edin.
  •  Saat 12 yönünde toplam 25-30 metre düz ilerlemeye devam edin
  •  2.Kaldırım yolundan ilerlerken sol tarafınızda (saat yönü 9) ağaç dalları mevcuttur ve size değebilir.
  • Kaldırım yolunun son 4-5 metresinde sağınızda (saat yönü 3) ağaç dalları mevcuttur.
  • Toplam 25-30 metreyi yürüdükten sonra sağ taraftan (saat 3 yönü) 15-20 metre yürümeye başlayın. Hafif eğimli ve gittikçe biraz dikleşen bir yolu çıkacaksınız.
  • Sağ tarafta (saat 3 yönü) demir trabzanların olduğu yola vardınız. İlerlemeye devam edin. 25-30 metre sonra bayır bitecek ve yol düzleşecektir.
  • Düz yola vardığınızda sol tarafınıza (saat 9 yönü) dönerek 5-6 metre ilerlediğinizde 1. Kolon ile karşılaşacaksınız.
  • Saat 12 yönünde 6-7 metre yürüyün ve 3. Kolon ile karşılaşacaksınız.