Ana Sayfa
Duyurular
Erişilebilir Sosyal Medya Paylaşımı Hazırlama Eğitimi Gerçekleşti
Erişilebilir Sosyal Medya Paylaşımı Hazırlama Eğitimi Gerçekleşti

Erişilebilir Sosyal Medya Paylaşımı Hazırlama Eğitimi Gerçekleşti

Sakarya Üniversitesi Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü olarak, dijital dünyada erişilebilirliğin önemini ve bu konuya yönelik toplumsal farkındalığı güçlendirmek amacıyla önemli bir eğitim düzenledik. Arş. Gör. Huzeyfe Aydın tarafından yönetilen "Erişilebilir Sosyal Medya Paylaşımı Hazırlama" eğitimi, katılımcılara sosyal medya platformlarında çeşitli örnekler ile erişilebilir içerik oluşturma konusunda pratik bilgiler sundu.
Engelsiz Yaşam ve Destek Koordinatörlüğü ve Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen eğitim, bilgi edinme ve eşit erişim hakkına sahip olunması fikrinden yola çıktı. Özellikle sosyal medyanın günümüz iletişim ve bilgi paylaşımının merkezi haline geldiği düşünüldüğünde, içeriklerin engelliler için erişilebilir olması büyük bir önem arz ediyor. 
Arş. Gör. Huzeyfe Aydın, eğitimde katılımcılara sosyal medya platformlarında erişilebilirlik standartlarına uygun içerikler oluşturma konusunda Hukuk Fakültesi Sosyal Medya Sorumlusu Reyhan Nur Akpunar'ın sunuma yardımı ile rehberlik etti. Aynı zamanda kendisi de bir görme engelli birey olan Arş. Gör. Huzeyfe Aydın sosyal medya da karşılaştığı kendi deneyimlerinden örnekler verdi. 
Görsel içeriklerin alternatif metinlerle desteklenmesi, video içeriklerin altyazılandırılması ve seslendirilmesi gibi konular eğitimde ele alındı. 

Bu tür eğitimlerin dijital erişilebilirliğin artırılmasında önemli bir adım olduğunu belirtiyor, toplumsal bilinç ve duyarlılığın artırılmasının yanı sıra, engelli bireylerin hem gerçek dünyada hem de dijital dünyada daha aktif ve etkin bir şekilde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla bu tarz etkinliklere devam edileceğini vurguluyoruz .

Fotoğraflar